Plněné taštičky Wan Tan
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Hovězí maso mleté |
150 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Shiitake houby |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno rýžové čínské |
2 kávová lžička |
Wan tan |
12 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme, chilli papričky očistíme a obojí nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme houby, odstraníme nožičky a kloboučky nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houbami, šalotkou a chilli papričkou. Škrobovou moučku rozmícháme s polovinou rozšlehaného vejce a přimícháme do masové směsi. Přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, osolíme a opepříme.
- Plátky wan tan rozprostřeme a na každý dáme jednu lžičku masové směsi. Okraje těsta potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. Rohy plátků zvedneme a stlačíme tak, aby vznikly malé měšce. Wan tan vaříme v páře 15 minut v napařovacím hrnci.
- Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se zbytkem chilli papriček, limetkovou šťávou, ústřicovou omáčkou a koriandrem. Vše rozmixujeme na pyré. Omáčku podáváme k plněným taštičkám.