Plněné taštičky Wan Tan

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Hovězí maso mleté 150 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Shiitake houby 2 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Víno rýžové čínské 2 kávová lžička
Wan tan 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, chilli papričky očistíme a obojí nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme houby, odstraníme nožičky a kloboučky nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houbami, šalotkou a chilli papričkou. Škrobovou moučku rozmícháme s polovinou rozšlehaného vejce a přimícháme do masové směsi. Přidáme sójovou omáčku, rýžové víno, osolíme a opepříme.
  2. Plátky wan tan rozprostřeme a na každý dáme jednu lžičku masové směsi. Okraje těsta potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. Rohy plátků zvedneme a stlačíme tak, aby vznikly malé měšce. Wan tan vaříme v páře 15 minut v napařovacím hrnci.
  3. Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se zbytkem chilli papriček, limetkovou šťávou, ústřicovou omáčkou a koriandrem. Vše rozmixujeme na pyré. Omáčku podáváme k plněným taštičkám.