Tuňák v sezamová krustě
Ingredience
Balsamico ocet |
60 ml |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Olej stolní |
30 ml |
Rajčata Cherry |
100 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sezam - semena |
100 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Tuňák obecný |
500 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.
- V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.
- Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
- Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.