Tuňák v sezamová krustě

Ingredience


Balsamico ocet 60 ml
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Olej olivový 60 ml
Olej stolní 30 ml
Rajčata Cherry 100 g
Salát hlávkový 1 ks
Sezam - semena 100 g
Sýr Parmezán 30 g
Tuňák obecný 500 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.
  2. V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.
  3. Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
  4. Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.