Ledová okurková polévka
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
250 g |
Kmín římský |
1 špetka |
Mléko - podmáslí |
250 ml |
Okurka salátová |
2 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Ředkvička |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okurky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kousky. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme lžící.
- Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a stroužky překrojíme napůl. Spolu s avokádem a okurkami je ručním ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
- Do směsi přidáme zeleninový vývar, citronovou šťávu, jogurt a podmáslí a vše osolíme a okořením cayenským pepřem a římským kmínem. Polévku dáme na 1 hodinu vychladnout do chladničky.
- Očistíme ředkvičky a nakrájíme je na plátky. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme zdobenou plátky ředkviček.