Tuňák s olivami

Ingredience


Cibule 60 g
Citronová šťáva 20 ml
Olej olivový 100 ml
Olivy černé 200 g
Paprika mletá sladká 2 g
Paprika žlutá 160 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Rajčata 200 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 5 g
Tuňák obecný 800 g
Tymián čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Steaky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nadrobno nasekáme, z papriky odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme ji na tenké proužky, rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, olivy na plátky.
  2. V pánvi zahřejeme polovinu oleje, cibuli na něm dozlatova osmahneme, přidáme česnek, rajčata, papriku a plátky oliv, okořeníme mletou paprikou, rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Na pánvi zahřejeme zbývající olej a rybu po obou stranách asi 4 minuty při středně vysoké teplotě opečeme. Ryby rozdělíme na talíře a ozdobíme zeleninou a petrželí.