Tuňák s olivami
Ingredience
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Olej olivový |
100 ml |
Olivy černé |
200 g |
Paprika mletá sladká |
2 g |
Paprika žlutá |
160 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata |
200 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
5 g |
Tuňák obecný |
800 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Steaky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nadrobno nasekáme, z papriky odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme ji na tenké proužky, rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, olivy na plátky.
- V pánvi zahřejeme polovinu oleje, cibuli na něm dozlatova osmahneme, přidáme česnek, rajčata, papriku a plátky oliv, okořeníme mletou paprikou, rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Na pánvi zahřejeme zbývající olej a rybu po obou stranách asi 4 minuty při středně vysoké teplotě opečeme. Ryby rozdělíme na talíře a ozdobíme zeleninou a petrželí.