Medailonky z tuňáka

Ingredience


Brambory 800 g
Chilli paprička 60 g
Kukuřice 100 g
Olej rostlinný 500 ml
Paprika zelená 120 g
Pepř černý mletý 5 g
Strouhanka 100 g
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 30 g
Tuňák obecný 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce tuňáka okořeníme solí a pepřem a zprudka je opečeme na pánvi.
  2. Chilli papričky očistíme, nahrubo nakrájíme, rozmixujeme a vmícháme strouhanku. Papričky vydlabeme, ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s kukuřicí a touto směsí papričky naplníme. Pyré z chilli navrstvíme na rybí medailonky a v předehřáté troubě zapečeme při 200 °C asi 8 minut.
  3. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenoučké hranolky (julienne), které krátce fritujeme v oleji a mírně osolíme. Medailonky položíme na talíře, ozdobíme bramborami a plněnými papričkami.