Medailonky z tuňáka
Ingredience
Brambory |
800 g |
Chilli paprička |
60 g |
Kukuřice |
100 g |
Olej rostlinný |
500 ml |
Paprika zelená |
120 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
30 g |
Tuňák obecný |
700 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce tuňáka okořeníme solí a pepřem a zprudka je opečeme na pánvi.
- Chilli papričky očistíme, nahrubo nakrájíme, rozmixujeme a vmícháme strouhanku. Papričky vydlabeme, ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s kukuřicí a touto směsí papričky naplníme. Pyré z chilli navrstvíme na rybí medailonky a v předehřáté troubě zapečeme při 200 °C asi 8 minut.
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenoučké hranolky (julienne), které krátce fritujeme v oleji a mírně osolíme. Medailonky položíme na talíře, ozdobíme bramborami a plněnými papričkami.