Divoký chřest s rajčátky
Ingredience
Chřest zelený |
600 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest omyjeme, spodní konce odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Rajčátka omyjeme, osušíme a překrojíme napůl. Kopr opláchneme a na jemno nasekáme.
- Chřest vaříme ve vroucí osolené vodě 6 minut, potom ho zcedíme a necháme okapat. Spolu s cherry rajčátky ho dáme do mísy a promícháme.
- Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme. Salátovou zálivkou přelijeme zeleninu a přimícháme kopr. Salátové listy opláchneme a rozdělíme na talíře. Chřest s rajčátky a zálivkou dekorativně upravíme na salátové listy a podáváme.