Divoký chřest s rajčátky

Ingredience


Chřest zelený 600 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest omyjeme, spodní konce odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Rajčátka omyjeme, osušíme a překrojíme napůl. Kopr opláchneme a na jemno nasekáme.
  2. Chřest vaříme ve vroucí osolené vodě 6 minut, potom ho zcedíme a necháme okapat. Spolu s cherry rajčátky ho dáme do mísy a promícháme.
  3. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme. Salátovou zálivkou přelijeme zeleninu a přimícháme kopr. Salátové listy opláchneme a rozdělíme na talíře. Chřest s rajčátky a zálivkou dekorativně upravíme na salátové listy a podáváme.