Žralok s pikantní omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
100 g |
Kerblík |
20 g |
Med včelí |
50 g |
Ocet vinný červený |
40 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žraločí steak |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli, česnek a chilli drobně nakrájíme a vše orestujeme na oleji.
- Přidáme rajčata, ocet, med, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme 10 minut.
- Potom navrch vložíme filety a dusíme dalších 10-15 minut. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.