Žralok s pikantní omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 100 g
Kerblík 20 g
Med včelí 50 g
Ocet vinný červený 40 ml
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Žraločí steak 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cibuli, česnek a chilli drobně nakrájíme a vše orestujeme na oleji.
  2. Přidáme rajčata, ocet, med, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme 10 minut.
  3. Potom navrch vložíme filety a dusíme dalších 10-15 minut. Osolíme, opepříme a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.