Krevety na špízu
Ingredience
Gin |
3 polévková lžíce |
Jalovec |
3 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Limetka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Med včelí |
3 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem.
- Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo.
- Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky.