Krevety na špízu

Ingredience


Gin 3 polévková lžíce
Jalovec 3 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 400 g
Limetka 2 ks
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Med včelí 3 kávová lžička
Ocet vinný 3 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Víno bílé 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem.
  2. Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo.
  3. Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky.