Pečený síh se zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Síh filety |
800 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na plátky. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a mrkev s celerem na něm 3 minuty podusíme. Osolíme a opepříme.
- Zapékací misku vymastíme a rozložíme do ní zeleninu. Rybí maso osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Rozpustíme zbytek másla a ryby jím pokapeme.
- Zapékací misku vložíme do formy. Po 5 minutách rybu zalijeme smetanou a pečeme v troubě ještě 15 minut. Síhy na zelenině podáváme zdobené čerstvým koprem.