Pečený síh se zeleninou

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Síh filety 800 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme.
  2. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na plátky. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a mrkev s celerem na něm 3 minuty podusíme. Osolíme a opepříme.
  4. Zapékací misku vymastíme a rozložíme do ní zeleninu. Rybí maso osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Rozpustíme zbytek másla a ryby jím pokapeme.
  5. Zapékací misku vložíme do formy. Po 5 minutách rybu zalijeme smetanou a pečeme v troubě ještě 15 minut. Síhy na zelenině podáváme zdobené čerstvým koprem.