Zahradnická polévka

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Houby čerstvé 50 g
Hrášek 50 g
Květák 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mrkev kořen 50 g
Pažitka 15 g
Petržel kořen 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuto polévku vaříme ze zeleniny, kterou míváme na zahrádce.
  2. Houby nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, petržel a celer na kostičky, květák na malé růžičky.
  3. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, přisypeme houby a vaříme 20 minut. Nyní přidáme pokrájenou zeleninu, vsypeme do polévky ještě hrášek a vaříme dalších 15 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme do polévky žloutek.
  4. Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.