Grilovaní pstruzi
Ingredience
Anglická slanina |
12 plátek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pstruh |
1 kg |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme sůl. Potom je pokapeme polovinou citronové šťávy a dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Pstruhy zabalíme do plátků slaniny, kterou připevníme párátky.
- Očistíme žampiony a vydrhneme vlhkou utěrkou. Olivový olej smícháme s tymiánem, solí a zbytkem citronové šťávy. Touto směsí žampiony potřeme.
- Pstruhy vložíme do alobalových misek na grilování a na grilu je opékáme 5 minut z každé strany, dokud není slanina pěkně křupavá. Žampiony grilujeme také v alobalových miskách. Grilované pstruhy podáváme se žampiony posypané čerstvou pažitkou a ozdobené měsíčky citronu.