Grilovaní pstruzi

Grilovaní pstruzi  - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 12 plátek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pstruh 1 kg
Rozmarýn čerstvý 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme sůl. Potom je pokapeme polovinou citronové šťávy a dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Pstruhy zabalíme do plátků slaniny, kterou připevníme párátky.
  2. Očistíme žampiony a vydrhneme vlhkou utěrkou. Olivový olej smícháme s tymiánem, solí a zbytkem citronové šťávy. Touto směsí žampiony potřeme.
  3. Pstruhy vložíme do alobalových misek na grilování a na grilu je opékáme 5 minut z každé strany, dokud není slanina pěkně křupavá. Žampiony grilujeme také v alobalových miskách. Grilované pstruhy podáváme se žampiony posypané čerstvou pažitkou a ozdobené měsíčky citronu.