Španělská rybí pánev
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Martell cognac |
20 ml |
Mušle slávky |
400 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata |
150 g |
Sépie |
350 g |
Sůl |
5 g |
Treska mražená |
300 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme, přidáme sépii nakrájenou na plátky krevety, slávky a na malé kousky nakrájenou tresku. Za častého míchaní opekáme asi 8 minut, až se slávky otevřou. Mezitím spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme rajčata a odstraníme semínka a odkrojíme části zbylé po stopce. Do pánve přidáme nadrobno nasekanou petržel, česnek, rajčata, ochutíme solí a bílým pepřem, přilijeme bílé víno a koňak a 15 minut necháme provařit, až pokrm zhoustne. Vypneme zdroj tepla a pokrm zakapeme citrónovou šťávou.