Španělská rybí pánev

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 100 g
Citronová šťáva 30 ml
Krevety tygří - loupané 400 g
Martell cognac 20 ml
Mušle slávky 400 g
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Rajčata 150 g
Sépie 350 g
Sůl 5 g
Treska mražená 300 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme, přidáme sépii nakrájenou na plátky krevety, slávky a na malé kousky nakrájenou tresku. Za častého míchaní opekáme asi 8 minut, až se slávky otevřou. Mezitím spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme rajčata a odstraníme semínka a odkrojíme části zbylé po stopce. Do pánve přidáme nadrobno nasekanou petržel, česnek, rajčata, ochutíme solí a bílým pepřem, přilijeme bílé víno a koňak a 15 minut necháme provařit, až pokrm zhoustne. Vypneme zdroj tepla a pokrm zakapeme citrónovou šťávou.