Mrkvová polévka s chlebem

Ingredience


Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 60 g
Cukr krupice 10 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 200 g
Petržel kudrnka 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo. Chleba nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Chleba můžeme opéct v topinkovači a potom nakrájet na kostičky.
  2. Do hrnce vložíme máslo, necháme rozehřát, přisypeme cibuli s mrkví a orestujeme. Zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Můžeme osladit, ale není to nutné.
  3. Do talířů nasypeme kousky chleba a zalijeme horkou polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.