Mrkvová polévka s chlebem
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
10 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo. Chleba nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Chleba můžeme opéct v topinkovači a potom nakrájet na kostičky.
- Do hrnce vložíme máslo, necháme rozehřát, přisypeme cibuli s mrkví a orestujeme. Zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Můžeme osladit, ale není to nutné.
- Do talířů nasypeme kousky chleba a zalijeme horkou polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.