Humr s citronovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Humr 1.5 kg
Máslo čerstvé 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 80 g
Sůl 5 g
Víno bílé 200 ml
Vývar rybí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem.