Okoun na červeném kari s liči
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr palmový |
1 polévková lžíce |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Liči |
400 g |
Mléko kokosové |
400 ml |
Okouník mořský |
500 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm a marinujeme 30 minut v ústřicové a rybí omáčce.
- Hořkou okurku překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nasekaný palmový cukr a kari pastu, podlijeme kokosovým mlékem a necháme projít varem. Přidáme hořkou okurku a povaříme ještě 5 minut.
- Přidáme liči, rybí maso a na mírné ohni ještě 2 minuty povaříme. Nakonec posypeme nakrájenými chilli papričkami a podáváme.