Okoun na červeném kari s liči

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cukr palmový 1 polévková lžíce
Kari pasta 1 polévková lžíce
Liči 400 g
Mléko kokosové 400 ml
Okouník mořský 500 g
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 4 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm a marinujeme 30 minut v ústřicové a rybí omáčce.
  2. Hořkou okurku překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme na kolečka.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nasekaný palmový cukr a kari pastu, podlijeme kokosovým mlékem a necháme projít varem. Přidáme hořkou okurku a povaříme ještě 5 minut.
  4. Přidáme liči, rybí maso a na mírné ohni ještě 2 minuty povaříme. Nakonec posypeme nakrájenými chilli papričkami a podáváme.