Jambalaya s garnáty

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Garnát obecný 250 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vývar rybí 600 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Celer také omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli a česnek přidáme ke slanině a dusíme, dokud cibule trochu nezhnědne. Potom přidáme papriku a celer, za stálého míchání dusíme 3 minuty.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkové listy, ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Přimícháme rajčatový protlak a rybí vývar a necháme projít varem. Potom přidáme rýži a pod pokličkou dusíme 25 minut, dokud se tekutina nevyvaří.
  4. Nakonec přidáme garnáty a pažitku, celý pokrm ještě ohřejeme. Bobkové listy před podáváním vyjmeme.