Jambalaya s garnáty
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Bobkový list |
2 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Garnát obecný |
250 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vývar rybí |
600 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Celer také omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli a česnek přidáme ke slanině a dusíme, dokud cibule trochu nezhnědne. Potom přidáme papriku a celer, za stálého míchání dusíme 3 minuty.
- Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkové listy, ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Přimícháme rajčatový protlak a rybí vývar a necháme projít varem. Potom přidáme rýži a pod pokličkou dusíme 25 minut, dokud se tekutina nevyvaří.
- Nakonec přidáme garnáty a pažitku, celý pokrm ještě ohřejeme. Bobkové listy před podáváním vyjmeme.