Kapustové rolády s krevetami
Ingredience
Estragon |
1 polévková lžíce |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kedlubna |
50 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Mango |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
50 g |
Noilly Prat |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
50 g |
Šalotka |
1 ks |
Scampi |
18 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
1 polévková lžíce |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Scampi vyloupeme z krunýřů, u čtyř kousků ponecháme ocasní ploutve. Tmavé střívko odstraníme, scampi důkladně omyjeme. Mimo 4 scampi s ocasní ploutví rozkrájíme ostatní na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme estragon.
- Pokrájenou zeleninu blanšírujeme v osolené vodě cca minutu, poté propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Po okapání ji promícháme s nakrájenými scampi. Kapustové listy 2 minuty blanšírujeme v horké vodě, poté propláchneme ve studené vodě.
- Kapustové listy osolíme, následně obložíme směsí scampi a zeleniny. Kapustové listy zavineme jako rolády, potřeme tekutým máslem a dusíme v páře přibližně 10 minut.
- Mango i šaltoku podusíme na polovičním množství másla. Zaprášíme kari kořením, podlijeme vermutem Noilly Prat a portským vínem. Svaříme na polovinu, přimícháme rybí vývar a necháme trochu vyvařit. Přidáme smetanu a opět zredukujeme.
- Omáčku rozmixujeme a pyré rozmícháme se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou. Scampi s ploutvemi smažíme dvě minuty na olivovém oleji. Kapustové rolády podáváme na omáčce, ozdobené osmaženými scampi.