Kapustové rolády s krevetami

Ingredience


Estragon 1 polévková lžíce
Kapusta hlávková 1 ks
Kari koření 1 polévková lžíce
Kedlubna 50 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Mango 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 50 g
Noilly Prat 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 50 g
Šalotka 1 ks
Scampi 18 ks
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Víno portské 1 polévková lžíce
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Scampi vyloupeme z krunýřů, u čtyř kousků ponecháme ocasní ploutve. Tmavé střívko odstraníme, scampi důkladně omyjeme. Mimo 4 scampi s ocasní ploutví rozkrájíme ostatní na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme estragon.
  2. Pokrájenou zeleninu blanšírujeme v osolené vodě cca minutu, poté propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Po okapání ji promícháme s nakrájenými scampi. Kapustové listy 2 minuty blanšírujeme v horké vodě, poté propláchneme ve studené vodě.
  3. Kapustové listy osolíme, následně obložíme směsí scampi a zeleniny. Kapustové listy zavineme jako rolády, potřeme tekutým máslem a dusíme v páře přibližně 10 minut.
  4. Mango i šaltoku podusíme na polovičním množství másla. Zaprášíme kari kořením, podlijeme vermutem Noilly Prat a portským vínem. Svaříme na polovinu, přimícháme rybí vývar a necháme trochu vyvařit. Přidáme smetanu a opět zredukujeme.
  5. Omáčku rozmixujeme a pyré rozmícháme se zbytkem másla. Osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou. Scampi s ploutvemi smažíme dvě minuty na olivovém oleji. Kapustové rolády podáváme na omáčce, ozdobené osmaženými scampi.