Králičí paštika se sušenými švestkami

Ingredience


Kompot ananasový 400 g
Česnek 2 ks
Králičí maso 500 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 10 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 100 g
Víno červené 1.25 dl
Bobkový list 2 ks
Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sherry brandy 50 ml
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Králík hřbet 200 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu: do mísy nalijeme 2,5 dl červeného vína,
  2. Sherry brandy, olej, přidáme očištěnou pokrájenou mrkev, očištěnou
  3. pokrájenou cibuli, 2 pokrájené stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a tymián.
  4. Maso z králičího hřbetu (200g) pokrájíme na plátky, které potřeme olejem, osolíme a ponoříme je do marinády.
  5. Králičí maso a vepřový bůček omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, kořením (tymián, rozmarýn, mletý černý pepř). Dochutíme solí, prolisovaným česnekem, a vše důkladně promícháme.
  6. Sušené švestky bez pecek opláchneme a dáme je zvlášť marinovat do 1,25 dl červeného vína.
  7. Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, rozložíme polovinu marinovaného masa, na ni poklademe švestky, položíme druhou vrstvu marinovaného masa, navrstvíme zbývající paštiku. Konce plátků slaniny přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
  8. Formu s paštikou zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a ten dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu.
  9. Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s ananasovým kompotem.