Králičí paštika se sušenými švestkami
Ingredience
Kompot ananasový |
400 g |
Česnek |
2 ks |
Králičí maso |
500 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
10 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
100 g |
Víno červené |
1.25 dl |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sherry brandy |
50 ml |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Králík hřbet |
200 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme marinádu: do mísy nalijeme 2,5 dl červeného vína,
- Sherry brandy, olej, přidáme očištěnou pokrájenou mrkev, očištěnou
- pokrájenou cibuli, 2 pokrájené stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a tymián.
- Maso z králičího hřbetu (200g) pokrájíme na plátky, které potřeme olejem, osolíme a ponoříme je do marinády.
- Králičí maso a vepřový bůček omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, kořením (tymián, rozmarýn, mletý černý pepř). Dochutíme solí, prolisovaným česnekem, a vše důkladně promícháme.
- Sušené švestky bez pecek opláchneme a dáme je zvlášť marinovat do 1,25 dl červeného vína.
- Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, rozložíme polovinu marinovaného masa, na ni poklademe švestky, položíme druhou vrstvu marinovaného masa, navrstvíme zbývající paštiku. Konce plátků slaniny přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
- Formu s paštikou zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a ten dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu.
- Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s ananasovým kompotem.