Terina s koroptvím a zaječím masem

Ingredience


Pomeranče 2 ks
Česnek 2 ks
Koroptev 1 ks
Králičí maso 400 g
Mandle 40 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Pistácie 40 g
Slanina vepřová 125 g
Sůl 1 polévková lžíce
Šunka dušená 125 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok 150 g
Zaječí maso 600 g
Slanina vepřová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.
  2. Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.
  3. Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
  4. Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.
  5. Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.