Terina s koroptvím a zaječím masem
Ingredience
Pomeranče |
2 ks |
Česnek |
2 ks |
Koroptev |
1 ks |
Králičí maso |
400 g |
Mandle |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Pistácie |
40 g |
Slanina vepřová |
125 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Šunka dušená |
125 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
150 g |
Zaječí maso |
600 g |
Slanina vepřová |
200 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.
- Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.
- Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
- Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.
- Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.