Kuřecí játra v sherry

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Játra kuřecí 225 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sherry brandy 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.
  3. Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.