Kuřecí játra v sherry
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Játra kuřecí |
225 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.
- V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.
- Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.
- Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.