Králičí paštika s pivem
Ingredience
Česnek |
3 ks |
Králičí maso |
900 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
40 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
450 g |
Bobkový list |
2 ks |
Celer - nať |
1 ks |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 ks |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
3 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Slanina vepřová |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.
- Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.
- Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.
- Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.
- Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.