Králičí paštika s pivem

Ingredience


Česnek 3 ks
Králičí maso 900 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pistácie 40 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 450 g
Bobkový list 2 ks
Celer - nať 1 ks
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 ks
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 3 dl
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Citrony 1 ks
Salát kadeřavý 1 ks
Slanina vepřová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.
  2. Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.
  3. Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.
  4. Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.
  5. Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.