Doráda s pórkem a mrkví na sladkokyselo

Ingredience


Kečup 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 ks
Mrkev kořen 6 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sladkokyselá 4 polévková lžíce
Pórek 4 ks
Pražma 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety omyjeme, osušíme a vykostíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm. Mrkve očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky, pórek pokrájíme na proužky dlouhé 15 cm, opláchneme.
  2. Na velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kousky rybího masa ze strany s kůží krátce osmažíme a vyjmeme.
  3. Ve zbytku oleje zprudka osmahneme zeleninu, spaříme, ochutíme kečupem a sladkokyselou omáčkou, podlijeme rybí omáčkou.
  4. Do pánve přidáme kousky ryby a promícháme, nakonec přimícháme nadrobno nasekaný koriandr. Dbáme na to, aby se omáčka nesvařila, proto ji pořádně podlijeme trochou vody.