Doráda s pórkem a mrkví na sladkokyselo
Ingredience
Kečup |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Mrkev kořen |
6 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sladkokyselá |
4 polévková lžíce |
Pórek |
4 ks |
Pražma |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety omyjeme, osušíme a vykostíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm. Mrkve očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky, pórek pokrájíme na proužky dlouhé 15 cm, opláchneme.
- Na velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kousky rybího masa ze strany s kůží krátce osmažíme a vyjmeme.
- Ve zbytku oleje zprudka osmahneme zeleninu, spaříme, ochutíme kečupem a sladkokyselou omáčkou, podlijeme rybí omáčkou.
- Do pánve přidáme kousky ryby a promícháme, nakonec přimícháme nadrobno nasekaný koriandr. Dbáme na to, aby se omáčka nesvařila, proto ji pořádně podlijeme trochou vody.