Chlebové placky s tuňákem, kuřecím masem a rýží
Ingredience
Chléb Pita |
12 plátek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
100 g |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
100 g |
Salát ledový |
0.25 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme okapat.
- Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozebereme na kousky, dáme do mísy. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Vše smícháme s polovinou vařené rýže a s majonézou. Osolíme, opepříme, směsí naplníme 6 chlebových placek.
- Omytá kuřecí prsa povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, omytý salát nakrájíme na nudličky.
- Zbylou rýži promícháme se salátem, kuřecím masem a cibulí. Osolíme, opepříme a směsí naplníme zbylé placky. Povrch posypeme paprikou.