Mušle s citronem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Citronová šťáva |
80 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Mušle srdcovky |
2 kg |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srdcovky dobře propereme a vyčistíme od písku. Mrkev i šalotky nakrájíme na kolečka, v hrnci orestujeme asi 2-3 minuty na másle šalotku, mrkev a drcený česnek. Přidáme víno, bouquet garni (bylinky), osolíme a opepříme. Okapané srdcovky vložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a podusíme asi 3 minuty do otevření.
- Srdcovky necháme okapat, vyjmeme ze skořápek a udržujeme v teple, Vývar zredukujeme na polovinu, přefiltrujeme a udržujeme teplý. Maso zastříkneme citrónovou šťávou, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme zredukovaným vývarem.
- Ihned servírujeme.