Okouník na jehle
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Cuketa |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
12 ks |
Ocet vinný |
2 kávová lžička |
Okouník mořský |
600 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
12 ks |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořského okouníka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které zabalíme do plátků slaniny. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Rajčata omyjeme. Kostky rybího masa, cuketu, krevety a cherry rajčata střídavě napichujeme na grilovací jehly.
- Olej smícháme s octem, worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem a rybí jehly tím potřeme. Opékáme na grilu 6 minut z každé strany. Během opékání několikrát jehly obracíme.