Okouník na jehle

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Cuketa 2 ks
Krevety tygří - loupané 12 ks
Ocet vinný 2 kávová lžička
Okouník mořský 600 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Rajčata 12 ks
Sůl 1 špetka
Worcester (worcesterská omáčka) 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořského okouníka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které zabalíme do plátků slaniny. Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Rajčata omyjeme. Kostky rybího masa, cuketu, krevety a cherry rajčata střídavě napichujeme na grilovací jehly.
  3. Olej smícháme s octem, worcesterskou omáčkou, bylinkami, solí a pepřem a rybí jehly tím potřeme. Opékáme na grilu 6 minut z každé strany. Během opékání několikrát jehly obracíme.