Ryba s kokosovým špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Česnek sušený |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kari koření |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko kokosové |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Okouník mořský |
1 kg |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Mletý česnek smícháme s mletou paprikou, skořicí, tymiánem, špetkou pepře, špetkou soli. Směs vetřeme do rybího masa a necháme 1 hodinu odpočívat v chladničce.
- Listový špenát očistíme, propereme, nakrájíme na nudličky. Spolu s kokosovým mlékem ho v hrnci přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se tekutina trochu nevyvaří. Potom hrnec stáhneme ze sporáku.
- Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je nadrobno. Česnek utřeme se solí. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli s česnekem za stálého míchání osmahneme. Opláchneme a osušíme krevety, přidáme do pánve a 3 minuty dusíme.
- Trochu vychlazený špenát s kokosovým mlékem dáme do mixéru a roumixujeme na pyré, přidáme ke krevetám a zamícháme. Směs ještě na mírném ohni chvilku povaříme.
- Rybu nakrájíme na menší kousky. Mouku smícháme se špetkou soli, kari a koriandrem a rybu v této směsi obalíme. Rozpálíme zbytek másla a kousky ryby na něm z obou stran osmažíme 3 minuty po každé straně. Rybu upravíme na talíře s kokosovým špenátem. Jako přílohu podáváme arabský chléb.