Ryba s kokosovým špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Česnek sušený 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kari koření 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Krevety tygří - loupané 225 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko kokosové 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Okouník mořský 1 kg
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice mletá 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Mletý česnek smícháme s mletou paprikou, skořicí, tymiánem, špetkou pepře, špetkou soli. Směs vetřeme do rybího masa a necháme 1 hodinu odpočívat v chladničce.
  2. Listový špenát očistíme, propereme, nakrájíme na nudličky. Spolu s kokosovým mlékem ho v hrnci přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se tekutina trochu nevyvaří. Potom hrnec stáhneme ze sporáku.
  3. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je nadrobno. Česnek utřeme se solí. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli s česnekem za stálého míchání osmahneme. Opláchneme a osušíme krevety, přidáme do pánve a 3 minuty dusíme.
  4. Trochu vychlazený špenát s kokosovým mlékem dáme do mixéru a roumixujeme na pyré, přidáme ke krevetám a zamícháme. Směs ještě na mírném ohni chvilku povaříme.
  5. Rybu nakrájíme na menší kousky. Mouku smícháme se špetkou soli, kari a koriandrem a rybu v této směsi obalíme. Rozpálíme zbytek másla a kousky ryby na něm z obou stran osmažíme 3 minuty po každé straně. Rybu upravíme na talíře s kokosovým špenátem. Jako přílohu podáváme arabský chléb.