Těstoviny s lososovou smetanou

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 20 ml
Losos uzený 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 5 g
Těstoviny vařené (průměr) 250 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 200 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa nakrájíme na širší proužky.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme v pánvi na másle, přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce je orestujeme. Smetanu rozmícháme lžící, 2 lžíce smetany necháme stranou, zbytek vmícháme do směsi na pánvi a 2 minuty provaříme. Žloutek promícháme se 2 lžícemi smetany a vmícháme do pánve, avšak již nevaříme.
  3. Přidáme lososa a sekanou petržel, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme solí a pepřem, promícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.