Zapečené cannelloni s lososovou náplní

Ingredience


Bazalka 10 g
Canneloni 400 g
Česnek 1 stroužek
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Losos - filety 600 g
Maizena - kukuřičný škrob 5 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka polohrubá 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 150 g
Šafrán 2 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 5 g
Sýr Ricotta 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.
  2. Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.