Zapečené cannelloni s lososovou náplní
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Canneloni |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
600 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
5 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka polohrubá |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
150 g |
Šafrán |
2 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ricotta |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.
- Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.