Losos po Italsku
Ingredience
Čaj uzený sypaný |
2 g |
Cibule |
100 g |
Citronová kůra |
10 g |
Losos - filety |
600 g |
Olej olivový |
20 ml |
Olivy černé |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Pappardelle |
250 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou.