Losos po Italsku

Ingredience


Čaj uzený sypaný 2 g
Cibule 100 g
Citronová kůra 10 g
Losos - filety 600 g
Olej olivový 20 ml
Olivy černé 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 5 g
Těstoviny Pappardelle 250 g
Tymián čerstvý 10 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čaj spaříme a po 3 minutách scedíme. Lososa očistíme a rozdělíme na 4 porce. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupaná rajčata bez semínek a olivy nasekáme nadrobno, ze snítek tymiánu stáhneme lístky. Papardelle uvaříme podle návodu „al dente“, lososa mezitím osolíme, opepříme a po každé straně po dobu 1 minuty zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme rajčata, olivy a citrónovou kůru. Zalijeme čajem, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Do pánve vložíme porce lososa a při mírné teplotě necháme asi 5 minut táhnout. Na talíře rozložíme těstoviny, na ně položíme rybu a přelijeme omáčkou.