Tagliatelle se sardinkami

Ingredience


Cibule 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej olivový 40 ml
Oregano sušené 3 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Roketa 1 kávová lžička
Sardinka obecná 350 g
Sůl 10 g
Těstoviny Tagliatelle 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a osušené filety pomoučníme. Drobně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Poté přidáme filety a opečeme je z každé strany 2 minuty.
  2. Rajčata prohřejeme a necháme okapat.
  3. Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. Okapané je vložíme do mísy, smícháme s mletou paprikou, oreganem a petrželkou. Zastříkneme olejem, přidáme rajčata, sardinky, osolíme, opepříme.
  4. Podáváme na předehřátých talířích.