Tagliatelle se sardinkami
Ingredience
Cibule |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej olivový |
40 ml |
Oregano sušené |
3 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Roketa |
1 kávová lžička |
Sardinka obecná |
350 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a osušené filety pomoučníme. Drobně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Poté přidáme filety a opečeme je z každé strany 2 minuty.
- Rajčata prohřejeme a necháme okapat.
- Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. Okapané je vložíme do mísy, smícháme s mletou paprikou, oreganem a petrželkou. Zastříkneme olejem, přidáme rajčata, sardinky, osolíme, opepříme.
- Podáváme na předehřátých talířích.