Farfalle s okouníkem a houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 60 g
Okouník mořský 450 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Farfalle 500 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.