Farfalle s okouníkem a houbami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Okouník mořský |
450 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Farfalle |
500 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.