Špagety s plody moře
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový |
50 ml |
Olihně |
200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle i krevety kuchyňsky připravíme, olihně nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme mušle. Přikryté dusíme asi 5-8 minut, hrncem občas potřeseme, aby se mušle otevřely. Špagety uvaříme „al dente" podle návodu. Mezitím zahřejeme ve velké pánvi zbývající olej, osmahneme na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme plody moře a na mírném ohni necháme 4-5 minut opékat. Omáčku zakapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželí. Špagety scedíme a přidáme do pánve k plodům moře. Dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.