Hovězí závitky se špenátem a žampiony

Ingredience


Brandy apricot 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Hovězí roštěnka níz. peč. 250 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Gruyére 75 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát očistíme a omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm krátce podusíme.
  2. Špenát osolíme, opepříme a vyjmeme z kastrolu. Vymačkáme z něj vodu a nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  3. Zbytek oleje ohřejeme na pánvi a šalotku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a podusíme. Podlijeme brandy, trochu povaříme, necháme zhoustnout a pak přimícháme limetkovou šťávu a máslo. Vše smícháme se špenátem, přidáme strouhaný sýr, zamícháme a dochutíme.
  4. Plátky roštěnky omyjeme, potřeme náplní a stočíme do závitků. Zpevníme párátky a položíme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud maso nezměkne.
  5. Hovězí závitky nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory.