Hovězí závitky se špenátem a žampiony
Ingredience
Brandy apricot |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
75 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát očistíme a omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm krátce podusíme.
- Špenát osolíme, opepříme a vyjmeme z kastrolu. Vymačkáme z něj vodu a nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Zbytek oleje ohřejeme na pánvi a šalotku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a podusíme. Podlijeme brandy, trochu povaříme, necháme zhoustnout a pak přimícháme limetkovou šťávu a máslo. Vše smícháme se špenátem, přidáme strouhaný sýr, zamícháme a dochutíme.
- Plátky roštěnky omyjeme, potřeme náplní a stočíme do závitků. Zpevníme párátky a položíme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud maso nezměkne.
- Hovězí závitky nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory.