Špagety s chutí moře
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Kalamáry |
150 g |
Karotka |
50 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mušle slávky |
400 g |
Mušle v nálevu |
200 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Spaghettini |
400 g |
Treska aljašská |
150 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
5 l |
Vývar rybí |
60 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.
- Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.
- Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.
- Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.