Špagety s chutí moře

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Kalamáry 150 g
Karotka 50 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mušle slávky 400 g
Mušle v nálevu 200 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Těstoviny Spaghettini 400 g
Treska aljašská 150 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 5 l
Vývar rybí 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.
  2. Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.
  3. Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.
  4. Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.