Pafoské pastitsio s bramborami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
6 g |
Sýr balkánský |
300 g |
Telecí maso mleté |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli nadrobno, smícháme s mletým masem a lehce osmahneme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme rozmixovaná rajčata. Vychladlé brambory oloupeme, rozmačkáme nebo pomeleme, dáme do mísy. Přidáme strouhaný sýr. Bramborovou hmotu rozdělíme na dvě poloviny, první dáme na dno máslem vymazaného většího pekáče, pokryjeme vrstvou masové směsi, navrch dáme druhou polovinu bramborové hmoty. Rozšleháme vejce, kterým potřeme povrh masového koláče. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.