Těstoviny s dary moře

Ingredience


Fazolové lusky zelené 250 g
Máslo čerstvé 80 g
Mořské plody mix 250 g
Ocet vinný 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 50 g
Šalotka 40 g
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Penne 250 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukrový hrášek povaříme asi 5-10 minut v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu, šalotky, pórek a bílé víno 10 minut povaříme. Dary necháme táhnout asi 3-5 minut ve vinném vývaru a pak nadrobno nakrájíme (několik kousků ponecháme vcelku na ozdobu a smícháme s těstovinami. Vinný vývar procedíme do široké pánve, přidáme ocet a zredukujeme na polovinu. Velmi studené máslo nakrájíme na malé kousky a metličkou vmícháme do omáčky. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přelijeme přes těstoviny a dary moře smíchané se zeleninou.