Těstoviny s dary moře
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořské plody mix |
250 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
50 g |
Šalotka |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Penne |
250 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukrový hrášek povaříme asi 5-10 minut v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu, šalotky, pórek a bílé víno 10 minut povaříme. Dary necháme táhnout asi 3-5 minut ve vinném vývaru a pak nadrobno nakrájíme (několik kousků ponecháme vcelku na ozdobu a smícháme s těstovinami. Vinný vývar procedíme do široké pánve, přidáme ocet a zredukujeme na polovinu. Velmi studené máslo nakrájíme na malé kousky a metličkou vmícháme do omáčky. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přelijeme přes těstoviny a dary moře smíchané se zeleninou.