Holandský řízek

Ingredience


Mléko polotučné 0.2 l
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej stolní 200 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme.
  2. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme půl hodiny odležet.
  3. Poté tvarujeme placky ve tvaru oválu.
  4. Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme dozlatova.