Holandský řízek
Ingredience
Mléko polotučné |
0.2 l |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme.
- Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme půl hodiny odležet.
- Poté tvarujeme placky ve tvaru oválu.
- Obalíme je ve strouhance z obou stran a smažíme dozlatova.