Treska v kapustě
Ingredience
Cukr krupice |
10 g |
Kapusta hlávková |
600 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
40 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
80 ml |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
Víno bílé |
20 ml |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky a mrkev na slabší kolečka. Zeleninu 5 minut restujeme na másle, přidáme cukr, ocet a kmín. Osolíme, opepříme a zalijeme skleničkou vody. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme 50 minut.
- Poté na zeleninu vložíme osolené a opepřené rybí filety a na každý dáme lžičku smetany. Opět přikryjeme a dusíme ještě 10 minut.