Treska v kapustě

Ingredience


Cukr krupice 10 g
Kapusta hlávková 600 g
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 40 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Sůl 5 g
Treska aljašská 800 g
Víno bílé 20 ml
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky a mrkev na slabší kolečka. Zeleninu 5 minut restujeme na másle, přidáme cukr, ocet a kmín. Osolíme, opepříme a zalijeme skleničkou vody. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme 50 minut.
  2. Poté na zeleninu vložíme osolené a opepřené rybí filety a na každý dáme lžičku smetany. Opět přikryjeme a dusíme ještě 10 minut.