Telecí játra na česneku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
600 g |
Játra telecí |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.
- Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.
- Ihned podáváme.