Telecí játra na česneku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 600 g
Játra telecí 1 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 400 g
Sůl 6 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.
  2. Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.
  3. Ihned podáváme.