Slaný koláč s lososem a chřestem

Ingredience


Listové těsto 250 g
Losos - filety 400 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z chřestu odlomíme dolní třetinu, omyjeme jej a blanšírujeme 2 minuty v dostatečném množství osolené vody. Zchladíme, scedíme a necháme dobře okapat. Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 1 cm. Listové těsto vyválíme do čtverce asi 30 x 30 cm a vložíme do vymazané a vysypané formy. Těsto poklademe chřestem a lososem. Vejce smícháme se smetanou a parmezánem, ochutíme solí a pepřem a nalijeme na těsto. Koláč pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 minut při 200 °C.