Slaný koláč s lososem a chřestem
Ingredience
Listové těsto |
250 g |
Losos - filety |
400 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z chřestu odlomíme dolní třetinu, omyjeme jej a blanšírujeme 2 minuty v dostatečném množství osolené vody. Zchladíme, scedíme a necháme dobře okapat. Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 1 cm. Listové těsto vyválíme do čtverce asi 30 x 30 cm a vložíme do vymazané a vysypané formy. Těsto poklademe chřestem a lososem. Vejce smícháme se smetanou a parmezánem, ochutíme solí a pepřem a nalijeme na těsto. Koláč pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 minut při 200 °C.