Přímořská omeleta
Ingredience
Ančovička - filety |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka kukuřičná |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sardinka obecná |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze sardinek odřízneme hlavy, těla podélně rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti, rozložíme naplocho a vyjmeme páteř.
- Do našlehaných vajec vmícháme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Rybky vložíme do vaječné směsi a dobře obalíme. Poté posypeme moukou a promícháme.
- V pánvi rozpustíme máslo a směs s rybkami vlijeme do pánve a pravidelně rozmístíme. Pod pokličku pečeme asi 10 minut, dokud se omeleta pěkně nenafoukne.