Rýnská omeleta

Ingredience


Ančovičky konzervované 300 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Citrony 1 ks
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
Tuňák v oleji 100 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek, ančovičkové filety a petržel nadrobno nasekáme, tuňáka propasírujeme sítem, vejce rozšleháme v misce. Smícháme s česnekem, petrželí, ančovičkami a tuňákem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  2. V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, vlijeme na něj vaječnou směs a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme ozdobené nasekanou zelenou petrželí a osminkami citrónu.