Rýnská omeleta
Ingredience
Ančovičky konzervované |
300 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Tuňák v oleji |
100 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Česnek, ančovičkové filety a petržel nadrobno nasekáme, tuňáka propasírujeme sítem, vejce rozšleháme v misce. Smícháme s česnekem, petrželí, ančovičkami a tuňákem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
- V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, vlijeme na něj vaječnou směs a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme ozdobené nasekanou zelenou petrželí a osminkami citrónu.