Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
60 g |
Jablka |
4 ks |
Ocet rýžový |
80 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka Ketjap |
160 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
600 g |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící zázvoru, ketjap manis, sójovou omáčkou, rýžovým octem, olivovým olejem a pepřem. Do této marinády kotlety naložíme a necháme přes noc marinovat.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Ve zbytku citronové šťávy s rýžovým vínem ohřejeme cukr, ale nenecháme projít varem. Pak přidáme plátky jablek a na mírném ohni povaříme 15 minut.
- Jablka rozmačkáme vidličkou a přidáme do dipu. Dochutíme zázvorem a cayenským pepřem.
- Kotlety vyndáme z marinády a na horkém grilu je asi 7 minut z každé strany pečeme. Podáváme s připraveným dipem.