Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 5 polévková lžíce
Cukr krupice 60 g
Jablka 4 ks
Ocet rýžový 80 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka Ketjap 160 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 600 g
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící zázvoru, ketjap manis, sójovou omáčkou, rýžovým octem, olivovým olejem a pepřem. Do této marinády kotlety naložíme a necháme přes noc marinovat.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Ve zbytku citronové šťávy s rýžovým vínem ohřejeme cukr, ale nenecháme projít varem. Pak přidáme plátky jablek a na mírném ohni povaříme 15 minut.
  3. Jablka rozmačkáme vidličkou a přidáme do dipu. Dochutíme zázvorem a cayenským pepřem.
  4. Kotlety vyndáme z marinády a na horkém grilu je asi 7 minut z každé strany pečeme. Podáváme s připraveným dipem.