Rybí košíčky s bylinkami

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 90 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sýr Čedar 90 g
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Treska aljašská 400 g
Tymián čerstvý 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osm kulatých formiček s vlnkovaným okrajem (průměr 10 cm) lehce vymažeme máslem. Mouku prosijeme do velké mísy, rukama zapracujeme máslo, přidáme bylinky a sýr a uprostřed těsta uděláme důlek. Přidáme vodu a kulatým nožem těsto mnohokrát nařízneme, pak těsto opět zpracujeme do tvaru koule. V případě potřeby přidáme další vodu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut v chladničce odpočinout. Pak těsto rozdělíme na 8 dílků a na lehce pomoučněném vále je rozválíme, položíme do formiček a okraje silně přitlačíme. Přebývající těsto odkrojíme, na těsto položíme kolečka z papíru na pečení a na něj nasypeme pro zatížení fazole nebo rýži a v troubě předehřáté na 210°C asi 10 minut pečeme. Vyjmeme, odstraníme fazole nebo rýži i papír na pečení a pečeme dalších 10 minut, poté necháme vychladnout.
  2. Rybí filety položíme do pánve, zalijeme vodou a uvedeme na 3 minuty do varu. Vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou, necháme vychladnout, potom vidličkou natrháme na kousky a masem naplníme upečené košíčky. Na rybí maso rozdělíme směs nadrobno nasekaných jarních cibulek, petržele a jemně nastrouhaného sýra. Vyšleháme vajíčka a smetanu a nalijeme do košíčků. Pečeme dozlatova asi 25 minut a ihned podáváme.