Rybí košíčky s bylinkami
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Kopr čerstvý |
10 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sýr Čedar |
90 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Treska aljašská |
400 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osm kulatých formiček s vlnkovaným okrajem (průměr 10 cm) lehce vymažeme máslem. Mouku prosijeme do velké mísy, rukama zapracujeme máslo, přidáme bylinky a sýr a uprostřed těsta uděláme důlek. Přidáme vodu a kulatým nožem těsto mnohokrát nařízneme, pak těsto opět zpracujeme do tvaru koule. V případě potřeby přidáme další vodu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme 15 minut v chladničce odpočinout. Pak těsto rozdělíme na 8 dílků a na lehce pomoučněném vále je rozválíme, položíme do formiček a okraje silně přitlačíme. Přebývající těsto odkrojíme, na těsto položíme kolečka z papíru na pečení a na něj nasypeme pro zatížení fazole nebo rýži a v troubě předehřáté na 210°C asi 10 minut pečeme. Vyjmeme, odstraníme fazole nebo rýži i papír na pečení a pečeme dalších 10 minut, poté necháme vychladnout.
- Rybí filety položíme do pánve, zalijeme vodou a uvedeme na 3 minuty do varu. Vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou, necháme vychladnout, potom vidličkou natrháme na kousky a masem naplníme upečené košíčky. Na rybí maso rozdělíme směs nadrobno nasekaných jarních cibulek, petržele a jemně nastrouhaného sýra. Vyšleháme vajíčka a smetanu a nalijeme do košíčků. Pečeme dozlatova asi 25 minut a ihned podáváme.