Falešný zajíc
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
600 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
125 ml |
Zakysaná smetana |
75 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Housku namočíme na 10 minut do vody a pak ji důkladně vymačkáme. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejcem, petrželkou a hořčicí a prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme bochník.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom bochník vložíme do pekáče a 60 minut pečeme.
- Rajče omyjeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso podléváme. Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.
- Omáčku smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a čerstvý salát.