Makarony z Rhodosu

Makarony z Rhodosu - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Lilek 2 ks
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 2 dl
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1 ks
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 6 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Telecí maso mleté 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.
  2. Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.
  3. Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.
  4. Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.