Makarony z Rhodosu
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Telecí maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.
- Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.
- Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.
- Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.