Taštičky s rybí náplní
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
200 g |
Listové těsto |
250 g |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu nakrájíme na menší kousky a smícháme se smetanou, bylinkami a osolíme.
- Z vyváleného těsta, pomocí misky, vykrojíme kruhy, které vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Na polovinu každého kruhu naneseme rybí směs, překlopíme druhou polovinou a okraje přitlačíme vidličkou. Dobře uzavřené taštičky potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě vyhřáté na 200 °C zapečeme asi 30 minut.