Rybí filet s krustou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
250 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Fenykl sladký - hlíza |
200 g |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Med včelí |
10 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a položíme do máslem vymazané zapékací formy. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ve větším množství olivového oleje do sklovata. Přidáme rajčata a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a podusíme. Ochutíme medem, bylinkami, solí a pepřem a přidáme i nadrobno nasekaný fenykl. Asi 15 minut necháme za občasného míchání provařit, směs rozdělíme na rybí filety a zapečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
- Podáváme s bramborovou kaší a nebo s vařenými bramborami.