Rybí filet s krustou

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 250 g
Citronová šťáva 30 ml
Fenykl sladký - hlíza 200 g
Filé z aljašské tresky 600 g
Máslo čerstvé 10 g
Med včelí 10 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 500 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a položíme do máslem vymazané zapékací formy. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ve větším množství olivového oleje do sklovata. Přidáme rajčata a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a podusíme. Ochutíme medem, bylinkami, solí a pepřem a přidáme i nadrobno nasekaný fenykl. Asi 15 minut necháme za občasného míchání provařit, směs rozdělíme na rybí filety a zapečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
  2. Podáváme s bramborovou kaší a nebo s vařenými bramborami.