Vanilkové roštěnky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnky naklepeme, potřeme solí, pepřem a drceným česnekem. Z jedné strany je pomoučíme a rychle opečeme z obou stran na oleji.
- Olej slijeme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm krátce opečeme.
- Nakonec zalijeme vývarem a necháme ještě jednou přejít prudkým varem.