Sardinky s omáčkou a kapary

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Kapary 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sardelové řezy 5 ks
Sardinky v oleji 240 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytého chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru, šťávu vylisujeme. Kapary dáme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Sardelové řezy i s olejem vložíme do mixéru, přidáme cukr, pepř a sůl a přilijeme citronovou šťávu. Rozmixujeme.
  3. Sardinky vyjmeme z oleje, okapeme a naklademe na mísu či talíř. Ozdobíme kolečky cibule, kapary a citronovou kůrou.
  4. Nakonec pokrm přelijeme omáčkou ze sardelí a necháme v chladu odležet alespoň 20 minut.